B-Riders app

B-Riders app

Registratie in de app
Alle B-Riders fietsen met de speciale B-Riders app. De app registreert het aantal ritten en kilometers. Zo hou je bij hoever je hebt gefietst. Je fietst daarnaast altijd in een etappe. Je kan dus zien of je halverwege Brussel bent of al bijna in Parijs. In de app kan je een fietsplan instellen. Zo stimuleert de app je om door te gaan. Je haalt zo elke dag het beste uit jezelf. 
 
Elke gefietste kilometer levert je punten op. In de spits krijg je zelfs dubbele punten per kilometer. Gespaarde punten kan je inleveren tegen een kans in de loterij of een donatie aan een goed doel.


Vereisten voor goed werkende app
De app werkt het beste op smartphones die aan deze eisen voldoen:
- IOS (iPhone) of Android besturingssysteem
- 3G of 4G internetverbinding (alleen wifi is niet voldoende)
- Gps-verbinding
- internetabonnement met minimaal 50 MB per maand
 
De app is niet beschikbaar voor smartphones met een Windows besturingssysteem. De app werkt niet op een gewone mobiele telefoon of tablet.

Voor iPhone heb je een systeemversie nodig van 8.0 of hoger (iPhone 5 of latere versie). Voor Android heb je een systeemversie nodig van 4.0 of hoger (de app werkt niet op een gewone mobiele telefoon of tablet).

B-Riders is onderdeel van het programma Beter Benutten, waarin het Ministerie van Infrastructuur en Milieu en de provincie Noord-Brabant samenwerken aan een duurzame gedragsverandering voor een betere bereikbaarheid van Brabantse steden.